|
Elektrikli Yerden Isıtma Cami Isıtma Sistemleri |
|
|
Elektrikli Yerden Isıtma
Elektrikli yerden ısıtma elektrikli ısıtma kablosu ile zemine uygulanan yaşam alanlarını ısıtan yerden ısıtma türüdür. elektrikli yerden ısıtma sistemleri uygun maliyetlerin yanında sunduğu konforla da uzun ömürlü kullanım garantisi sunuyor. Elektrikli Yerden ısıtma sistemlerinin başarılı sonuçlar vermesi için profesyonel uzman ekipler ile çalışma yapmak önemlidir. Elektrikle ev ısıtma sistemleri son 40 seneden bu yana Türkiye’de farklı mekânlarda aktif şekilde uygulanıyor.
Elektrikli Yerden Isıtma Malzemeleri
Elektrikli ince ısıtma kabloları ile yerden ısıtma sistemlerinde genelde m2’ye minimum 80 Watt civarında bir güç değeri düşer. Bu kablolar ortalama olarak 5 - 6 mm civarında olan hasas kablolardır.
Elektrikli Yerden Isıtma Ortamı Nasıl Isıtır ?
Elektrikli yerden ısıtmada zemine elektrik enerjisini ısı enerjisine çeviren kablolar yerleştirilir. Döşeme zemininin altına yerleştirilen kablolar ile yayılan ısı sayesinde ortam ısıtılmış olur.
Elektrikli ısıtma sistemleri 2 şekilde yapılmaktadır.
1. Karbon Isıtıcı Filmler
2. Isıtma Kabloları
1. Karbon Isıtıcı FilmlerIslak olmayan hacimler için Karbon ısıtıcı filmler zemin yalıtıldıktan sonra parke, halı gibi döşemelerin altına yerleştirilerek elektrikli ısıtma sağlanmaktadır. Zemin yüksekliğinde üründen kaynaklı herhangi bir yükselme meydana gelmeden inşaat işleri ile uğraşmadan mevcut kullandığınız alanlar için en ideal ve hızlı kurulum ile konforlu kullanılabilir bir ısıtma sahibi olursunuz. Ayaklarınız sıcak başınız serin ve sağlıklı olursunuz.
Sistem tasarımı uygulama yapılacak alanın mevsim koşulları bina yalıtım durumuna göre ısı kaybı hesaplanarak Autocad ortamındaki proje veya kuş bakışı çizilmiş bir krokiye göre karbon filmler tarafımızca projede yerleştirilir. Metre karede bölgeye göre ısıl akı hesaplandıktan sonra 40 W/m2 – 300 W/m2 güç verilerek döşeme sağlanabilmektedir. Termostat takılacak noktaya yada alan büyük ise ısıtma panosuna kadar her bir karbon filmden besleme hattı çekilerek sistem tasarlanır ve uygulanır. Sistem kullanılır iken ortam ısısının eksi derecelere düşmesinden etkilenmez ve bakım gerektirmemektedir.
Sistem Katmanları
1-) Yalıtım Malzemesi
2-) Karbon film Isıtıcı Ürün
3-) Karbon film sabitleme bandı
4-) Zemin kaplaması (Parke veya Halı)
2. Isıtma KablolarıIslak hacimler ile tüm zemin duvar gibi alanlarda döşeme yapılarak ısıtma sağlanmaktadır. Zemin yalıtıldıktan sonra döşenmesi yapılabildiği gibi yalıtım yapılmadan da döşeme yapılabilmektedir. Seramik, mermer, beton içi gibi döşemelerin altına yerleştirilerek elektrikli ısıtma sağlanmaktadır. Zemin yüksekliğinde üründen kaynaklı maximum 1 cm yükselme meydana gelmektedir. Konforlu kullanılabilir bir ısıtma sahibi olursunuz. Ayaklarınız sıcak başınız serin ve sağlıklı olursunuz.
Sistem tasarımı uygulama yapılacak alanın mevsim koşulları bina yalıtım durumuna göre ısı kaybı hesaplanarak Autocad ortamındaki proje veya kuş bakışı çizilmiş bir krokiye göre ısıtıcı kablolar tarafımızca projede yerleştirilir. Metre karede bölgeye göre ısıl akı hesaplandıktan sonra 40 W/m2 – 300 W/m2 güç verilerek döşeme sağlanabilmektedir. Termostat takılacak noktaya yada alan büyük ise ısıtma panosuna kadar her bir ısıtıcı kablo besleme hattı çekilerek sistem tasarlanır ve uygulanır.
Cami Isıtma Sistemleri Cami Yerden IsıtmaCamii ısıtmasında işlem caminin ısıtılması değil insanın ısıtılmasıdır. Camii ısıtmasında her saf panodan ayrı ayrı beslenmelidir ve bu sayede her saf istenildiği zaman panodan açılıp kapatılabilmektedir. Camii Saf ısıtmalarında dikkat edilmesi gereken konu ısıtıcı karbon film ısıtmalarında pano ile arasındaki besleme hatları kesit hesabına göre yapılmış olmalıdır. Eğer bu dikkate alınmayarak kesiti küçük bir kablo ile besleme yapıldı ise almanız enerji yarıya kadar düşmektedir buda ısıtma çalışmaya başladıktan baya uzun süre sonra ısınmanız demektir. cami ısıtma sistemleri
Ürünler montaja hazır hale getirilmesi için bakır iletkenlere besleme kablosu lehimleri yapıldıktan sonra yalıtılarak montaja hazır hale getirilir. Siz değerli müşterilerimize tüm Türkiye’de uygulama yapılmamış camii ısıtma sistemi kalmaması adına ürünleri montaja hazır hale getirip tarafınıza ücretsiz kargo ile göndermekteyiz.
Kar Buz Eritme Sistemleri Kar ve Buz Birikimi Engelleme SistemiKar buz eritme sistemi binaların çatılarındaki yağmur deresi, süzgeç, çatı oluğu ve iniş borularında kar ve buz birikiminin engellenmesini sağlar. Dış ortamlarda rampa, merdiven, yürüme yolu, teras ve balkon gibi kar ve buz istenmeyen mekânlarda da kullanılır. Sistemin esas bileşenleri; ısıtma kabloları ile bu kabloların kontrol ve otomasyonu için, dijital termostat ve aynı anda nem ve ısı algılayıcı sensörden oluşur.
Termostat ve kablolara enerji verilmesi için ayrı bir pano kullanılmalıdır. Pano içerisinde sistemin ana elektrik kesicisi, termostat amperajının (16A) üzerindeki güçler için kontaktör, dış ortamda çalışacak panolar için pano ısıtıcısı ve pano termostatı ve her bir ısıtma kablosunu istendiğinde ayrı ayrı açıp kapatabilecek V otomatlar bulunmalıdır. Panoda; enerji mevcut, sistem devrede ve arıza gibi önemli adımların izlenmesini sağlayacak uyarıcı pano lambaları da elzemdir.
Sistem; kurulacağı alanlardaki kar ve buz birikimi engellemek amacı ile tam otomatik çalışacak şekilde tasarlanacak ve uygulanacaktır. Bu maksatla; döşenecek ısıtma kabloları; termostat ve bunlara bağlı çalışan sensörler (algılayıcı) vasıtası ile hava koşullarının (sıcaklık ve nem) kar ve buz riski oluşturduğu durumlarda devreye girecek ve görevini tamamlamasının veya bu şartların ortadan kalkmasının ardından yine otomatik olarak devreden çıkacaktır.
Sistemin Tanımı, Amacı Ve Kapsamıkar buz eritme (Kar Eritme, Buz Eritme, Don Koruma ) sitemleri, tüm dünyada, kar ve buzla mücadele için üretilmiş ekipmanların, komplike bir şekilde çalıştığı sistemlerdir. Bu sistemler ya mevcut bir ısıtma sistemine (Kazan, Kombi,Isıtıcı Cihaz ) bağlanarak sulu yerden ısıtma sistemi ile yada elektrikli ısıtıcı kablolar ile otomasyonlu bir şekilde yapılır. Bu sistemlerin çalışma prensibi, sensör üzerinden alınan dış hava sıcaklığı +4 derece ve altı ise sensöre enerji gönderilerek sensör üzerindeki ısıtıcı devreye sokulur eğer üzerinde kar veya buz var ise eriyerek nem oluşturur ve nem bilgisinin % 50 ve üzeri ise kar ve buzun oluşum şartı gerçekleşmiş olduğu tespit edilerek termostata çalış komutu iletilmesi ile termostat sistemdeki ısıtma kablolarına enerji gönderilmesini sağlamaktadır.
Kar buz eritme sistemi, mahallin hızlı bir şekilde kar ve buzdan arındırılması için ısıtma kablolarının ısıtması ile gerçekleşir. Mahalde buz oluşumunu veya kar birikimini engelledikten sonra sistem devreden çıkmaktadır. Burada dikkat edilmesi gereken konu, uygulama yapılacak mahalin ihtiyacını karşılayacak sıklıkta ( Güçte,watta ) kablo serimi yapılmasıdır. Kurulacak güç iklim şartlarına bağlı olarak bir metrekareye 350 W/m2 veya 500 W/m2 arasında seçilmelidir. Bu hesaplama yapılmaz ise kar ve buz eriyemeyeceğinden sistem çalışır ancak gücü yetmediği için bir türlü beklemeye geçmez ve sistem çalışıyor denilerek sistem sizlere teslim edilir. Sistem yaklaşık 1 saat çalışır ve 15-45 dk beklemeye geçer sensörden gelen bilgiye göre kar ve buz oluşumu var ise bir saat kadar daha çalışır bu böyle devam eder.
Sistem gücü ihtiyaca göre kurulmamış ise kar buz eritme sistemi ısıtıcı kabloları devamlı devrede kalır. Kar buz eritme sistemleri termostatları iki şekilde seçilebilir. Dış hava sıcaklığına göre bir termostat seçimidir. Dış hava sıcaklığı, ayarlanan sıcaklığın altına düştüğünde ısıtıcı elemanlarına güç gönderir. Dış hava sıcaklığı ve nemini takip eden Isıtıcılı sensörlü termostat. Yukarıda bahsettiğimiz şartlar gerçekleştiğinde ısıtıcı elemanlarına güç gönderir.
|
Elektrikli Yerden Isıtma
Camı Isıtma Sistemleri
Cami Yerden Isıtma Sistemleri
Kar Buz Eritme
Kar Buz Engelleme
|
|
|
Sayfayi öner |
Yorum Ekle |
|
Yorumlar(0) |
Oluşturma | 09 Mayıs 2023 Salı 11:26 |
Hit | 639 |
|
|
|
|