|
|
| Çocuklarda İşitme Tarama Programı Sürüyor |
|
 |
Sağlık Bakanı Memişoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, çocukların işitme sağlığını korumak amacıyla yürüttükleri ulusal tarama programlarını kararlılıkla sürdürdüklerini duyurdu.
2024-2025 eğitim öğretim döneminde 1 milyon 58 bin 969 çocuğa okulda işitme testi yapıldığını, 55 bin 166 çocuğun ileri değerlendirme için kulak burun boğaz hekimlerine sevk edildiğini ve işitme kaybı tespit edilenlerin tedavi süreçlerinin başlatıldığını belirtti.

Yenidoğan İşitme Tarama Programı kapsamında ise 2025 yılında 854 bin 533 bebeğe tarama yapıldığını, 11 bin 529 bebeğin ileri tanı ve tedavi merkezlerine sevk edildiğini vurgulayan Memişoğlu, “Koruyucu sağlık hizmetlerimizi güçlendirerek çocuklarımızın sağlıklı geleceği için çalışmaya devam ediyoruz” dedi.
(Muhabir: Furkan Öztürkmen) |
|
|
|
| Sayfayi öner |
| Yorum Ekle |
|
|
| Yorumlar(0) |
| Oluşturma | 7 Mart 2026 Cumartesi 11:16 |
|
|
|
|