|
'SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN SPOR ETKİNLİKLERİ' BAŞLIYOR |
|
 |
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Eğitim Faaliyetleri Müdürlüğü tarafından her yıl düzenli olarak yürütülen spor etkinlikleri Türkiye'ye örnek oluyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından 2004 yılında 2 bölgede başlatılan "Sağlıklı Yaşam İçin Spor Etkinlikleri" bu yıl da 01 Nisan tarihinden itibaren 25 ayrı bölgede başlıyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Büyükşehir Belediyesi olarak spora her zaman ayrı bir önem verdiklerini bu amaçla Kayseri'de sportif faaliyetleri artıracak tesisleri hayata geçirdiklerini belirtti. Bu spor tesisleri sayesinde Kayseri'nin birçok ulusal ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yaptığını hatırlatan Başkan Özhaseki, "Sağlık bir yaşam için sporun ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz.
Bu amaçla hemşerilerimizin spora olan ilgisini arttırmak ve onların bilinçli bir şekilde spor yapmalarını sağlamak için bir takım projeler ürettik. Proje kapsamında uzman hocalar eşliğinde parklarda spor yapmalarına olanak sağladık. 2004 yılında 2 bölgede başlattığımız, sabah sporu yapılan park sayısını vatandaşlarımızın göstermiş olduğu ilgiye istinaden bu yıl itibariyle 25'e çıkardık" şeklinde konuştu.
Sabah sporlarında, toplu halde kültürfizik hareketleri, yürüyüş ve koşular gibi çeşitli faaliyetler ile parklara kurulan spor aletlerinin bilinçli olarak kullanımının da öğretildiğini ifade eden Özhaseki, "Sağlıklı Yaşam İçin Spor Etkinliklerimize bu yıl 120 bin hemşerimizin katılımını bekliyoruz" dedi.
|
|
|

|
Sayfayi öner |
Yorum Ekle |
|
Yorumlar(0) |
Oluşturma | 30 Mart 2011 Çarşamba 15:34 |
|
|
|
|